Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Hubbles 32:a födelsedag firas med en galaxgrupp

NASA/ESA rymdteleskop Hubble firar sin 32:a födelsedag med en fantastisk titt på en ovanlig sammansvetsad samling av fem galaxer, kallad Hickson Compact Group 40. Den här ögonblicksbilden speglar ett speciellt ögonblick i deras liv när de faller ihop innan de smälter samman. Foto: NASA/ESA/STScI.

NASA/ESA rymdteleskop Hubble firar sin 32:a födelsedag med en fantastisk titt på en ovanlig sammansvetsad samling av fem galaxer, kallad Hickson Compact Group 40. Den här ögonblicksbilden speglar ett speciellt ögonblick i deras liv när de faller ihop innan de smälter samman.
    Detta menageri omfattar tre spiralformade galaxer, en elliptisk galax och en linsformad (linsliknande) galax. På något sätt har dessa olika galaxer korsat vägar för att skapa en exceptionellt trång och eklektisk galaxprovtagare.
    Läs mer på ESA: Celebrating Hubble’s 32nd Birthday with a Galaxy Grouping.


Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv