Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

”Krigsdrottningen”

Under sin 70-åriga regeringstid – och under decennierna innan – har Storbritanniens drottning levt genom tider av konflikter, upprätthållit en varaktig relation med de väpnade styrkorna och hedrat dem som drabbats av krig hemma och över hela världen.
    För att markera platinajubileet i vår kommer IWM London (Imperial War Museums) att presentera ett rikt program som för första gången i museets historia utforskar rollen som kungafamiljen i konflikt, och spårar drottningens personliga erfarenhet av krig genom gripande föremål, inklusive sällan skådade filmer och fotografi, i IWM:s samlingar.
    Som prinsessa Elizabeth var drottningens första offentliga uppdrag under andra världskriget, som bröt ut när hon var 13 år gammal. När hon gick med i Auxiliary Territorial Service 1945, blev hon den första kvinnan i kungafamiljen som tog värvning som heltidsmedlem i försvarsmakten. Sedan dess har drottningen stött de som tjänar och konfliktveteraner i hennes roll som chef för Försvarsmakten.
    IWM: The Queen’s Platinum Jubilee at IWM London.


Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv