Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Nybyggda Colorado Castle –
12 miljoner dollar

Det är inte varje dag man hör talas om att det byggs ett nytt slott, än mindre att man får gå husesyn i denna moderna 12 miljoner dollar (cirka 118 miljoner svenska kronor) arkitektoniska dröm, som har utsikt över bergen i Mt. Evans i Colorado.
    Enes Yilmazer är guide för slottet, inspirerad av det berömda Biltmore Mansion i North Carolina, och formgivet av Boulder’s BVZ Architects. Byggnaden har fyra våningar byggda med kalksten och alla funktioner man kan förvänta sig av ett ”bona fide”-slott, inklusive en innergård, lutande tak, torn, takkupor och rader av skulpterade pelare.
    Stora fönster som låter naturligt ljus reflekteras från marmorgolvet. Entréhallen är en av många ingångar till en öppen loggia, ett fint namn för “veranda”. Till höger om entrén finns ett gigantiskt stort rum med en glasvägg som vetter mot de magnifika Klippiga bergen och en specialanpassad eldstad i kalksten. Köket lånar också från andra kända strukturer med ett självbärande keramiskt kakelvalv och bågsystem patenterat 1892 av den spanske arkitekten Rafael Guastavino.
    Mount Evans.
    Biltmore.
    BVZ Architects
    Engelska Wikipedia: Rafael Guastavino.


Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv