Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Unga som cyklar eller går till skolan har bättre matvanor än de som åker bil eller buss

Ny forskning från Mälardalens universitet (MDU) visar att unga som går eller cyklar till skolan har bättre matvanor än de som åker bil eller buss. Forskare har undersökt ungas livsstil och enligt studien gör unga aktiva pendlare fler hälsosamma val även inom andra områden.
    Studien har genomförts bland ungdomar i åldern 16–19 på gymnasieskolor i Västerås. Syftet var att studera hållbar livsstil och hälsa, där en delstudie fokuserade på aktiva transporter, det vill säga om eleverna går eller cyklar till och från skolan. Forskarna har använt sig av enkätdata från 314 ungdomar (45 procent män och 55 procent kvinnor).
    Mälardalens universitet: Unga som cyklar eller går till skolan har bättre matvanor än de som åker bil eller buss.


Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv