Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

EU lanserar pilotfas för två sociala medieplattformar

EU Voice.

Europeiska datatillsynsmannen (EDPS) har lanserat den offentliga pilotfasen för två sociala medieplattformar: EU Voice och EU Video. Plattformar som ska kunna fungera som alternativ till Twitter och YouTube.
    EU-institutioner, organ, kontor och byråer som deltar i pilotfasen av dessa plattformar kommer att kunna interagera med allmänheten genom att dela korta texter, bilder och videor på EU Voice. och genom att dela, ladda upp, kommentera videor och poddar på EU Video.
    De två plattformarna är en del av decentraliserade, fria och öppen källkod sociala medier nätverk som kopplar samman användare i en integritetsorienterad miljö, baserad på programvarorna Mastodon och PeerTube. Genom att lansera pilotfasen för EU Voice och EU Video syftar datatillsynsmannen till att bidra till Europeiska unionens strategi för data och digital suveränitet för att främja Europas oberoende i den digitala världen.
    Läs mer på EDPS pressmeddelande: EDPS launches pilot phase of two social media platforms (pdf).
    EU Voice.
    EU Video.

EU Video.


Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv