Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

James Webb-teleskopet nu helt inriktat

Bild: NASA/STScI.

Justeringen av NASA:s rymdteleskop James Webb är nu klar. Efter fullständig granskning har observatoriet bekräftats vara kapabelt att ta skarpa, välfokuserade bilder med vart och ett av dess fyra kraftfulla inbyggda instrument.
    Efter att ha slutfört det sjunde och sista steget av teleskopinriktningen och Webb-teleskopet är redo att gå vidare i sin nästa och sista serie av förberedelser, idrifttagning av vetenskapliga instrument. Den processen kommer att ta cirka två månader innan den vetenskapliga verksamheten sedan kan påbörjas under sommaren.
    Läs mer på NASAs blogg: NASA’s Webb In Full Focus, Ready for Instrument Commissioning.


Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv