Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Den ojordiska skönheten i Antelope Canyon

Navajo-indianerna kallar den “platsen där vatten rinner genom stenar” och det är bokstavligen sant. En av de mest ojordiska platserna på planeten, många härliga bilder på den häpnadsväckande Antelope Canyon.
    Antelope Canyon är en smal och djup kanjon som ligger i den semi-autonoma Navajo-nationen nära staden Page i Coconino County i Arizona. De vågliknande väggarna och ljusstrålarna som uppenbarar sig lockar besökare från hela världen.
    Kanjonen består av två separata delar vilka kallas Upper Antelope Canyon eller The Crack; samt Lower Antelope Canyon eller The Corkscrew. Navajospråkets namn för Upper Antelope Canyon är Tse’ bighanilini vilket betyder “platsen där vatten rinner genom sten.” Lower Antelope Canyon är Hasdestwazi, eller “spiralformade stenvalv”.
    Kuriositas: The Unearthly Beauty of Antelope Canyon, många sköna foton.


Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv