Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

På väg in i Nato

Ulf Kristersson (M) och statsminister Magdalena Anderssson (S) meddelade på måndagen att Sverige ansöker om Nato-medlemskap. Foto: Regeringskansliet.

Det har snart gått tre månader sedan Ryssland invaderade Ukraina. Sverige är nu på väg in i Nato vilket inte alls är så märkligt egentligen. Vi har redan ett väldigt nära samarbeta med den Nordatlantiska fördragsorganisationen. Den politiska förflyttningen har pågått under lång tid. Faktiskt i mindre steg sedan mer än trettio år.
    Under söndagen kom beslutet från Socialdemokraternas partistyrelse att gå med i Nato, och under måndagen diskuterades medlemskapet i riksdagen. Redan samma dag fattade regeringen det historiska beslutet om att ansöka om medlemskap i Nato. Det meddelade statsminister Magdalena Andersson (S) på en pressträff, tillsammans med moderatledaren Ulf Kristersson, på måndagseftermiddagen.
    Regeringskansliet: Regeringen har idag fattat beslut om att Sverige ska ansöka om medlemskap i Nato.
    Europaportalen: Sverige ansöker om Nato-medlemskap.


Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv