Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

WWF:s årliga konsumentguide Fiskguiden

Fiskguiden är WWF:s konsumentguide för mer hållbara och miljövänliga köp av fisk och skaldjur.
    WWF bedömer fisket efter tre kriterier: hur bestånden mår, om förvaltning och kontroll är effektiv samt fiskets påverkan på ekosystemet, till exempel fisketryck, bifångster och fiskets påverkan på arter och livsmiljöer. För odlad fisk bedöms bland annat fodrets hållbarhet, hur odlingen sker och vilken miljöpåverkan den har.
    Enligt Världsnaturfondens årliga upplaga av Fiskguiden är det fortsatt dåligt läge för torsken och att man bör undvika amerikansk hummer och vara försiktig med skarpsill. Röding och regnbåge och andra sötvattensfiskar får grönt ljus.
    Vi svenskar äter cirka 12 kilo sjömat per person och år, det är 1–2 måltider i veckan. Lax, sill, torsk och räkor är det som äts mest. Andra vanliga arter är Alaska polock, makrill, sej, regnbåge och tonfisk.
    WWF: Fiskguiden.

Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv