Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Ju fler uppkopplade prylar, desto större risk för hackerattacker

Den digitala miljö som omger oss idag utgörs inte enbart av mobiltelefoner och datorer. It-baserade lösningar omfattar också kassasystem, tvättmaskiner, sjukvårdsapparater och andra samhällsbärande funktioner. Bild: Engin Akyurt/Unsplash.

När tvättmaskinen, matbutikens kassasystem och cykelbanas lyktstolpar förvandlas till digitala funktioner blir vår vardag smidigare. Men med fler digitala enheter som med jämna mellanrum behöver uppdateras uppstår nya möjligheter för hackare att nästla sig in. Forskare undersöker hur luckorna kan tätas.
    Lunds universitet: Ju fler uppkopplade prylar, desto större risk för hackerattacker.


Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv