Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

“Inget sätt att förhindra detta”, säger nationen bara där detta händer regelbundet

Under timmarna efter en våldsamt framfart i Texas där en ensam angripare dödade minst 21 individer och skadade flera andra, ska medborgare som bor i det enda land där den här typen av massmord rutinmässigt inträffar dra slutsatsen att det inte fanns något sätt att förhindra att massakern äger rum.
    “Det här var en fruktansvärd tragedi, men ibland händer de här sakerna och det finns inget någon kan göra för att stoppa dem”, säger Kathy Miller, bosatt i Idaho, och som återspeglar känslor som uttryckts av tiotals miljoner individer som bor i en nation där över hälften av världens dödligaste masskjutningar har inträffat under de senaste 50 åren och vars medborgare löper 20 gånger större risk att dö av vapenvåld än i andra utvecklade länder.
    ”Det är synd, men vad kan vi göra? Det fanns verkligen inget som skulle hindra den här individen från att knäppa och döda många människor om det var det han verkligen ville”. Man hänvisade invånare i den enda ekonomiskt avancerade nationen i världen där ungefär två masskjutningar har inträffat varje månad de senaste åtta åren till sig själva och sin situation som “hjälplös”.
    The Onion: ‘No Way To Prevent This,’ Says Only Nation Where This Regularly Happens.
    Se även:

Buffalo Milwaukee Dayton Indianapolis
Boulder Atlanta San Jose El Paso
Pittsburgh Parkland Thousand Oaks Santa Fe
Virginia Beach Bakersfield Sutherland Springs Las Vegas
San Bernadino Roseburg Isla Vista Charleston

Relaterat:
    The Onion: NRA Sets 1,000 Killed in School Shooting As Amount It Would Take For Them To Reconsider Much Of Anything.
    Jezebel: The NRA Is Banning Guns for Trump’s Appearance at Its Upcoming Convention.


Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv