Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Äkta Gränna Polkagris får skyddad geografisk beteckning

Äkta Gränna polkagris

EU-kommissionen har sagt ja till att Äkta Gränna Polkagris får skyddad geografisk beteckning. En Äkta Gränna polkagris måste därmed tillverkas på ett särskilt sätt i norra Småland på östra sidan om sjön Vättern i Gränna socken.
    En Äkta Gränna polkagris ska vara en hård godisstång som innehåller socker, glykos, vatten, naturlig pepparmyntsolja, ättika och naturlig rödfärg, vanligen karminrött, som bakas efter ett bestämt recept. För att få kallas Äkta Gränna Polkagris måste den nu också tillverkas inom ett bestämt geografiskt område.
    Det är Gränna Näringslivsförening, Polkagrisgruppen, som ansökt hos EU om Skyddad geografisk beteckning (SGB) för Äkta Gränna polkagris.
    Livsmedelsverket: Äkta Gränna Polkagris får skyddad geografisk beteckning.
    Gränna Näringsliv.
    Grenna Polkagriskokeri.


Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv