Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Isasjön: Tvåhavssjön

Foto: Firas Wehbe.

Isa Lake Viewpoint, som ligger cirka 8 mil öster om Old Faithful Area längs Grand Loop Road i Yellowstone National Park, är inte en särskilt spännande plats. På vägen till Old Faithful-gejsern kan man stiga ur sitt fordon och stå på kanten av en tunn vattenskiva fylld med näckrosor och nedfallna stockar. Vid sidan av sjön finns en Continental Divide-höjdskylt och en tolkningsskylt som beskriver betydelsen av Continental Divide och Isa Lake.
    “Kontinental klyfta” är en geografisk klyfta på en kontinent, ofta i form av en bergsrygg, så att floder och sjöar på ena sidan av klyftan rinner ut i ett hav, och de på andra sidan rinner ut i ett annat. Isa Lake grenslar den kontinentala klyftan av Nordamerika och ligger på över 2 400 meter vid den övre vattendelaren för två av USA:s mest omfattande dräneringssystem – floderna Snake River och Columbia River, och Missourifloden och Mississippifloden.
    Amusing Planet: Isa lake: The Two-Ocean Lake.


Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv