Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Londons Blue Plaques

Denna plakett är ovanlig eftersom den innehåller en liten bild. Det är också en av endast ett fåtal som är tillägnad djur (och den enda i London)

Blue Plaques är en hyllning till Londons rika historia och som man ser när man går runt i staden. Den första tilldelades Lord Byron 1867. Tyvärr försvann plaketten tillsammans med byggnaden den satt på 1889.
    Weird London Blue Plaques är en webbplats som berättar om några av de mer ovanliga och inkluderar en karta som visar var man kan hitta dem.
    Den äldsta bevarade blå plaketten, tilldelad Napoleon III. Som Napoleon I:s brorson förvisades han från Frankrike efter slaget vid Waterloo och – efter att ha återvänt till Frankrike och en vågad flykt från fängelset – flyttade han smidigt in i Londons high society, med tanke på medlemskap i några av de berömda St James gentlemen-klubbarna i närheten.
    Look up London: Weird London Blue Plaques.

Plakett tilldelad Napoleon III.


Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv