Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Yasutakes godisbutik i Dazaifu

I den japanska staden Dazaifu och med anor hundratals år tillbaka är Umegae Mochi en typ av riskaka fylld med söt röd bönpasta och med intryckta kronblad av plommonblomma. Godiset har varit en populär souvenir så länge många kan minnas. Umegae Mochi finns i många butiker i Fukuoka, och till och med på tågstationen, men särskilt en butik sticker ut: Yasutake Mochi-butiken.
    Yasutake liknar en gigantisk, rektangulär sten och ligger längs huvudgatan och är svår att missa. Den drivs av familjen Yasutake som har en lång historia som köpmän i området och har ägnat sig åt att servera soba (tunna bruna nudlar av bovete), te och godis till besökare som kommer långväga ifrån för att besöka helgedomen i närheten.
    Spoon & Tamago: The Stunning Yasutake Sweets Shop in Dazaifu Dedicates Themselves to Local Specialty Umegae Mochi.
    Umegae Mochi.
    Umegae Mochi.


Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv