Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Brudgummens Ek: Trädet med egen postadress

Om man skriver ett brev adresserat till adressen ovan hamnar det i knuthålet på en ek i Dodauer Forst-skogen nära Eutin i Tyskland. Under de senaste hundra åren har tusentals människor skrivit till detta träd, och enligt uppgift har hundratals fått sina önskningar uppfyllda – önskan att hitta sin kärlekspartner.
    Eken, känd som Brudgummens Ek (Bridegroom’s Oak), är över femhundra år gammal. Legenden säger att trädet planterades som en tackgest av sonen till en keltisk hövding efter att han hade blivit bunden vid ett träd i skogen och släppts av en kristen flicka. Historiker tror att det inte finns någon sanning i legenden. Men händelsen som gav trädet dess namn och startade traditionen att skriva kärleksbrev är ingen fabel.
    För mer än hundra år sedan fanns det en flicka som hette Ohrt, som var kär i sonen till en chokladtillverkare i Leipzig, Schütte-Felsche. Flickans pappa, överjägmästaren, ogillade förhållandet, så de brevväxlade i hemlighet genom att lämna dem i hålet i trädets stam. Så småningom gav Herr Ohrt upp och paret gifte sig under trädet den 2 juni 1891.
    Mer på Amusing Planet: Bridegroom’s Oak: The Tree With Its Own Postal Address.


Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv