☰ öppna


Undrar just hur hösten blir?


E fter mer än fem månaders frivillig isolering i det egna hemmet och med den enda ’input’ av information som radio, TV och webben kan erbjuda är det inte utan att man blir påverkad av hur hopplöst allt verkar.


Läste precis på nätet/dn.se att pandemin främjar jihadistisk terror och att IS inflytande växer i många länder. Det islamitiska våldet i Afrika är värre än någonsin. Med en ungdomsarbetslöshet på 50 procent, fattigdom, otillräcklig utbildning och bristande framtidstro är det bäddat för goda möjligheter att värva nya krafter till IS.

I USA är mer än 5,6 miljoner människor coronasmittade och 175.500 har dött. Medan pandemin grasserar som värst ska Trump och Biden kriga om att bli president och landet försöka överleva ekonomiskt.

Ett TV-program har visat hur Putin kom till makten i Ryssland och hur yttrandefriheten behandlas i det landet. Nordkorea leker fortfarande med sina atomvapen.
    Bolsonaro har tillfrisknat från covid-19 och kan sätta igång igen att förstöra Brasilien.
    Trump har fått på sig munskydd men det förbättrar inte vad som kommer ur hans mun.

Flera länder i Europa har släppt på olika restriktioner i hopp om att ’komma på fötter’. Nu sägs det i media att Spaniens ’coronaagerande’ inte alls vilat på några expertråd som de tidigare påstått. Vad ska man tro?
    Det ökade resandet har redan gett sämre siffror i en del länder när det gäller covid-19. Och i Tyskland är det massdemonstrationer mot rådande restriktioner.

Hoppas de yngre som ägnat sommaren åt att festa på sydliga stränder inte tagit med sig allt för många virus tillbaka. Förmodligen gör de snart nya försök att supa sig in i evigheten.i förtid. Där spriten går in går vettet ut.

Nu börjar folk här i Sverige att komma tillbaks efter sina semestrar. De ska trängas i kollektivtrafiken, barn och ungdomar ska tillbaka till skolan, småttingarna till förskolan. Hur många asymptomatiska smittbärare som kommer i rotation i samhället i och med detta, det återstår att se.

I trakten runt Lund har vissa gjort sitt bästa för att skolan inte ska komma igång över huvud taget. Vad ligger bakom sådant agerande? Förmodligen krafter som vill sprida oro och se till att landet får fler problem att tampas med. Vem vet, det kanske är IS-radikaliserade unga män eller också krafter som vill få det att se ut som att just de är de skyldiga. Fast det kan också vara helt vanliga skolungdomar med ovanligt små hjärnor.

Så har vi de kriminella gängen som fått allt för stort spelrum. De har oanade mängder vapen som de använder ’att kommunicera med’. Det vet alla, har man ett vapen ska det användas. Är Svensson rädd om livet får han hålla sig inomhus på skottsäkert ställe. Vi kanske ska införa utegångsförbud så att rötäggen får fritt fram att skjuta på varann. På sikt kanske det löser problemet utan att belasta statskassan. Problemet är att det ständigt fylls på med nya lättkränkta unga män i total avsaknad av impulskontroll och med begränsad förmåga att uttrycka sig som civiliserade människor.

Utöver allt jag nämnt pågår det fortfarande hunger-katastrofer och krig i många länder, flyktingströmmar, naturkatastrofer, klimatförsämring, skövling av regnskogar, isbjörnar som drunknar, djur som utrotas, avskyvärd handel med både människor och djur, könsstympning, korruption, droghandel, pedofili, barn- och kvinnomisshandel, bedrägerier av alla slag, bidragsfusk i stort och smått …

Vi befinner oss långt från
”Allt vad I viljen att människorna skola göra eder, det skolen I ock göra dem …”

23 augusti 2020.Inger Klintberg Danielsson
>STÄNG< En tur runt Skåne. 16 augusti 2020. Musiken och jag. 9 augusti 2020. Inger ristade denna historia. 2 augusti 2020. Att ‘vara med trädgård’. 26 juli 2020. Blåbärsskogen väntar 19 juli 2020. Sommarpratarna 15 juli 2020. Nu vet vi vad ”att befinna sig i Limbo” betyder …. 12 juli 2020. Vad man roade sig med som barn ʽnär mormor var litenʼ. 5 juli 2020. Coronaviruset lever vidare med oförminskad kraft … 1 juli 2020. Vår första mobiltelefon. 28 juni 2020. När Dalai Lama hälsade på i grannbyn. 21 juni 2020. Säsongens första torpbesök. 14 juni 2020. P1800-klubbens Gotlandsträff 13 juni 2020. 11 juni 2020. Vikten av att dokumentera. 7 juni 2020. Våra svenska ʻbärʼ. 31 maj 2020. Om hur man behandlar en människa i sorg. 27 maj 2020. Det blir inte som vanligt i sommar för mormor. 24 maj 2020. Risk för Covid-19 är inget skäl att få anstånd med anläggning av nytt avlopp. 20 maj 2020. Min erfarenhet av bilar av märket Volvo. 17 maj 202. Blir det några Westerqwarnsträffar i sommar? 10 maj 2020. Varför har så många äldre dött i Covid-19? 5 maj 2020. Om att vänta. 3 maj 2020. Greta har fått oväntad hjälp. 26 april 2020.